Ramazan'da Nasıl Yağ Kaybedilir?

Her sene "Ramazan'da kilo veririm zaten" diyorsunuz ama bir türlü olmuyor.

Ramazan'da nasıl yağ kaybedileceğini bu yazımda açıklıyorum.


Merhaba, ben Sait Okta.

İşim insanların fitness hedeflerine ulaşmalarına yardım etmek.

Ramazan orucu 15 Mayıs Salı günü başlayacak ve 14 Haziran'a kadar sürecek. Oruç süresince gün boyunca hiçbir şey yemeyecek ya da içmeyeceğiz.

Ramazan ayında diyet yapmak zor olabilir. Özellikle de bütün gün aç kaldıktan sonra sofraya oturunca kendimizi kontrol edemeyebiliriz. Güzel yemeklerden, pideden, koladan, tatlılardan mahrum kalmak istemeyiz.

Ama unutmayın: Oruç tutmak profesyonel sporcuların kullandığı bir tekniktir. Yağ yakmaya engel değildir.


Bugün sizinle, bu aydan maksimum faydayı sağlamanız için bilmeniz gereken bir başka ipucunu paylaşıyorum. Okumaya devam edin.

Ramazan'da nasıl yağ yakılır?

"Ramazan'da vücut kıtlık haline geçtiği için metabolizma yavaşlıyormuş. O yüzden kilo verilmiyormuş," yanlış bilgiler kulağıma geliyor. Bu bilgiler kesinlikle doğru değil.

Oruç hali, yağ yakmak için en ideal zamandır. Ancak iftardan imsaka kadarki sürede ne yiyip içtiğinizi iyi seçmelisiniz.

Her önünüze geleni yerseniz bu Ramazan'ı nasıl başladıysanız öyle bitirirsiniz. Belki daha çok yağlanabilir, kas kaybedebilirsiniz.


Bilmeniz gerekenler şunlar:

Ramazan'da normalde yediğinizden daha çok karbonhidrat yiyebilirsiniz. Gün içinde kaybettiğiniz enerjiyi telafi ediyor olduğunuz için kilo almanız zordur.

Ağrılık kaldırma antrenmanlarına devam ederek kas kaybını önleyebilirsiniz. Normalde nasıl antrenman yapıyorsanız, ağırlıkları arttırıryorsanız o şekilde devam etmelisiniz.

Sağlıklı beslenmelisiniz. Yediğiniz şeylerin %90'ı sağlıklı kategoride olmalı. Balık, tavuk, kıyma, yumurta, muz, tam buğday ekmeği, pilav, yulaf, vb. ...

Su için. Kahve ve yeşil çay içmeyin. Bunlar vücuttan su atan içeceklerdir. Susuzluk yaşamamak için iftar-imsak arasındaki sürede 3.5 hatta 4 litre su içmeyi hedefleyin.

Abur cubur yemeyin. Çoğu insan Razaman'da kilo alır. Çünkü tıka basa sağlıksız şeyler yerler. Eğer yağ yakmayı kafaya koyduysanız bunlardan kaçının.

Kardio yapmayın. Oruç süresince su içemeyeceğiniz için kardio ya da HIIT yapmak mantıklı olmaz. Ramazan'da yalnızca ağırlık kaldırarak devam etmenizi tavsiye ederim. Zaten bu kurallara uyduğunuz sürece yeterince yağ yakacaksınız. Kardioya ihtiyacınız olmayacak.


Hepinize verimli antrenmanlar diliyorum.

Kafanıza takılan bir şey mi var?
Instagram adresimden bana ulaşabilirsiniz: saitoktatrainer

Bu yazımı beğendiyseniz aşağıdaki sembole tıklayarak paylaşın.



Yazar: Sait Okta
Editör: Tuğçe Kara


>> Bu sitenin üçüncü partilerce; kısmen ya da tamamının kopyalanması, yayımı, uyarlanması ya da başka sitelere aktarılması kesinlikle yasaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ramazan'da Nasıl Kilo Alınır?

Ramazan İçin Örnek Antrenman ve Diyet Planı

Ramazan'la İlgili Yanlış Bilinenler