Ramazan Ayında Yapılan 5 Hata

Verdiğiniz emekler boşa mı gidecek?

Ramazan ayına hazır olmanız için bu hafta yeni bir yazı dizisi hazırladık.


Merhaba, ben Sait Okta.

İşim insanların fitness hedeflerine ulaşmalarına yardım etmek.


Ramazan orucu 15 Mayıs Salı günü başlayacak ve 14 Haziran'a kadar sürecek. Oruç süresince gün boyunca hiçbir şey yemeyecek ya da içmeyeceğiz.

Ramazan ayında vücut geliştirmek zor olabilir. Özellikle de gündüzlerin uzun olduğu aylara denk geldiğinde. Su içemediğimiz için ağırlık kaldırmak zorlaşır. Geceler kısaldığı için uykusuzluk yaşanabilir.

İrademizin sınanacağı bu ayda herkesin yapabileceği bir takım hatalar var. Bunların neler olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.


Ramazan'da sık yapılan hatalar. Ramazanda en büyük düşmanınız hazırlıksız ve plansız olmak. Plansız olmak başarısızlığa davetiyedir. Beslenmenizi, antrenmanınızı, işinizi, uykunuzu planlayın. İşte kaçınmanız gereken diğer hatalar:

Antrenman yapmamak. Ramazan boyunca ağırlık kaldırmayı bırakırsanız pek fazla güç ve hacim kaybetmezsiniz. Ama muhtemelen diyetinize uymayı bırakacak, yememeniz gereken bazı şeyler yiyeceksiniz. Güç/hacim kaybetmenize esas bu sebep olacak.

Sağlıklı beslenmemek. Pek çok insan Ramazan'da kilo alır. Bunun sebebi de Ramazan'da önümüze gelen pek çok yemeğin bol yağlı ve şekerli olmasıdır. Şerbetli tatlılar, şekerli içecekler gibi.

Yeterince beslenmemek. Yemek enerji kaynağıdır. Eğer yeterince yemezseniz spor salonunda enerjiniz kalmaz ve gerektiği gibi kaslarınız iyileşemez. Yemek yiyebileceğiniz kısa zaman aralığında yoğun kalorili besinlere odaklanmanız iyi olacaktır.

Yeterince uyumamak. Geceler kısa olunca uykusuzluk yaşanabilir. Bu spor motivasyonunuzu bitirir. Çözüm, gün içinde birkaç defa kestirmek.


Hepinize verimli antrenmanlar diliyorum.

Kafanıza takılan bir şey mi var?
Instagram adresimden bana ulaşabilirsiniz: saitoktatrainer

Bu yazımı beğendiyseniz aşağıdaki sembole tıklayarak paylaşın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ramazan'da Nasıl Kilo Alınır?

Ramazan İçin Örnek Antrenman ve Diyet Planı

Ramazan'la İlgili Yanlış Bilinenler